|
عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف، ایجاد محدودیت در انتشار یافتههای علمی محققان ایران در نشریات بینالمللی توسط غرب را نمونه بی سابقهای از تحریم تولیدات علمی به صورتی چنین علنی در تاریخ تمدن بشری توصیف کرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تغییر شرایط پذیرش و برگزاری دورههای دکتری پژوهش محور و تسهیل شرایط تأسیس واحدهای تحقیقاتی غیردولتی خبر داد.
12 شهریورماه مصادف است با بیست و یکمین سالگرد درگذشت زندهیاد استاد محمود حسابی، پدر دانش فیزیک نوین در ایران و پایهگذار نخستین دانشگاه کشور که عمر پربار خود را خالصانه وقف ترویج دانش و اعتلای علمی کشور کرد.
انجمن نجوم آماتوری ایران، 13 شهریورماه همزمان با روز بزرگداشت «ابوریحان بیرونی» با برگزاری مراسمی ویژه در برج آزادی تهران، ضمن معرفی و تجلیل از مقام علمی این دانشمند برجسته ایرانی از برترین های نجومی کشور در حوزه های مختلف تقدیر میکند.
مدیر گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی از حذف آلایندهها در شیر و فرآوردههای لبنی در این گروه خبر داد.
دانشمندان آمریکایی در حال کارآزمایی قرص جدیدی هستند که میتواند از داخل معده برای خانواده و پزشک معالج بیمار پیامکی را از چگونگی مصرف شدن خود ارسال کند.
کارشناسان امنیت شبکه موفق به شناسایی نسل جدیدی از ابزار جاسوسی پیشرفته شدند که با اسکن اطلاعات تلفن همراه یا دسترسی به شبکههای اینترنت بیسیم، قادر به سرقت اطلاعات شخصی افراد هستند.
محققان استرالیایی برای اولین بار در دستاوردی چشمگیر که میتواند درمان ناباروری را متحول کند، توانستهاند به یک زن که در اثر مصرف داروی سرطان رحم ناباور شده بود، فرصت مجددی برای مادر شدن ارائه کنند.
دانشمندان با استفاده از مکانیسم اشعه ایکس، موفق به حل این معما شدند که چگونه گونه خاصی از قورباغهها بدون استفاده از گوش میتوانند بشنوند.
تصویر ارائهشده سازمان ملی اقیانوسی و جوی امریکا (NOAA) توفانهای سراسر زمین را طی 170 سال گذشته به نمایش میگذارد.
جراحان انگلیسی با استفاده از فناوری پیشگامانه سه بعدی برای کمک به بازسازی چهره یک بیمار سرطانی استفاده کردند که در پشت چشمش یک تومور مرگبار داشت.
پژوهشهای صورت گرفته توسط محققان دانشگاه نوتردام نشان میدهد، پشه های آنوفل ناقل اصلی مالاریا در آفریقا، بوی بدن میزبان را در هنگام شب بهتر احساس میکنند.
محققان نوعی باکتری اصلاح شده ژنتیکی تولید کردهاند که با سرطان مقابله میکند.
افراد تحت رژیم غذایی بزودی میتوانند حجم غذا و میزان کالری موجود در آن را با یک عکس از غذا که توسط دوربین کوچک متصل به دکمه لباسشان نشان داده میشود، بسنجند.
یک طراح کرهای به نام «جوان لی» مجموعهای از هشت توپ دارای قابلیت کنترل از راه دور را طراحی کرده که در محوطه داخلی منزل حرکت کرده و آن را از گرد و غبار میآلاید.
مهندسان ساعت جدیدی ساختهاند که دارای توانایی نشاندادن زمان با استفاده از نمایش نور است.
محققان ژاپنی با الهام از بال پروانه، ماده نانو بیوکامپوزیتی را توسعه دادهاند که میتواند برای ساخت دستگاههای الکترونیکی پوشیدنی مورد استفاده قرار گیرد.
پژوهش جدید محققان دانشگاه استلنبوش در آفریقای جنوبی نشان داده که ارائه درمان سریع به نوزادان مبتلا به اچآیوی مثبت میتواند خطر مرگ زودهنگام آنها در کودکی را تا 50 درصد کاهش دهد.
نظرات شما عزیزان: