|
منابع امنیتی مصر اعلام کردند که محمد مرسی با ارسال نامه به فرماندهان نظامی این کشور پیشنهاد داده است در مقابل آزادیاش از مصر خارج شود.
کردهای شمال سوریه اعلام کردند که درصدد هستند با تشکیل یک دولت مستقل اداره مناطق کردنشین در شمال این کشور را بر عهده بگیرند.
برخی دیپلماتهای فعال در سفارتخانههای فرانسه در کشورهای خاورمیانه فاش کردند که تاکنون حدود 400 تن از اعضای طالبان پاکستان از طریق ترکیه وارد خاک سوریه شدهاند.
وزیر دارایی رژیم صهیونیستی فاش کرد که این رژیم به زودی اسرای فلسطینی را آزاد خواهد کرد.
اسماعیل هنیه در گفتوگویی تلویزیونی اعلام کرد: آمریکا و اسرائیل هیچ چیزی را در اختیار ندارند تا حقوق مردم فلسطین را به رسمیت بشناسند.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا ضمن اعلام اینکه این کشور بدون حمایت پاکستان نمیتواند القاعده را شکست دهد، بر منافع واشنگتن در ثبات اسلامآباد بار دیگر تاکید کرد.
جمعی از مردم اردن با برگزاری تظاهراتی تشکیل جبهه نجات ملی، لغو دادگاه امنیت ملی و متوقف شدن محاکمه فعالان سیاسی در دادگاههای نظامی را خواستار شدند.
به دنبال اظهارات مقامات ترکیه علیه حاکمان جدید مصر، مسئولان دیپلماتیک این کشور اعلام کردند که قاهره در اعتراض به مواضع ترکیه اقداماتی جدی از جمله فراخواندن سفیر مصر از آنکارا را اتخاذ خواهد کرد.
فرمانده سابق نیروهای بینالمللی کمک به برقراری صلح و امنیت در افغانستان (ایساف) نسبت به خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان هشدار داد.
وزیر امور خارجه آمریکا در تماس تلفنی با همتای مصری خود با وی در خصوص آخرین تحولات مصر به ویژه ناآرامیهای اخیر در پی برکناری محمد مرسی گفتگو کرد.
هیاتی از مخالفان سوریه به منظور مذاکره نزدیک با نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت به زودی راهی اروپا میشوند. این در حالی است که خبرگزاری رویترز از سفر قریب الوقوع رئیس ستاد ارتش آزاد سوریه به آمریکا خبر داد.
با افزایش تنشها در صحرای سینای مصر، رژیم صهیونیستی سامانههای ضد موشکی گنبد آهنین خود را در شهر ساحلی ایلات در نزدیکی مرزهای مصر مستقر کرد.
ستاد مشترک ارتش روسیه اعلام کرد، حدود 13 هزار نیرو در رزمایش مشترک روسیه و بلاروس در ماه سپتامبر سال جاری میلادی شرکت خواهند کرد.
منابع آگاه در منطقه کردستان عراق اعلام کردند، مسعود بارزانی در اوایل ماه آتی به بغداد میرود.
تنها بازمانده مالزیایی بمباران هستهای هیروشیما در سن 88 سالگی از دنیا رفت.
نیروهای رژیم آل خلیفه بار دیگر با حمله به تظاهرکنندگان شیعه در منامه تظاهرات آنها را سرکوب کردند.
دادگاه اطلاعات محرمانه آمریکا بار دیگر حکم داد تا شرکت ارتباطات "ورایزون" روزانه اطلاعات دادههای تلفنی صدها میلیون تن از مردم را به دولت تحویل دهد تا تحقیقات در مورد حملات تروریستی خارجی و مظنونان جاسوس انجام شود.
وزیر امور خارجه لبنان با ارسال نامههای جداگانه به وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا از مقامات اروپایی خواست نام حزب الله لبنان را در فهرست گروههای تروریستی درج نکنند.
وزارت خارجه مصر پاسپورتهای ویژه محمد مرسی، خانوادهاش و همچنین مشاوران و مسوولان نظام وی را باطل کرد.
یک مقام آگاه در پاناما اعلام کرد: مقامهای کوبایی پس از توقیف کشتی حامل سلاح میگفتند بار این کشتی محموله شکر برای مردم کره شمالی است
رژیم صهیونیستی در واکنش به اقدام اتحادیه اروپا در تحریم نهادهای فعال در امر ساخت و ساز شهرکهای یهودی نشین، سفیران برخی کشورهای اروپایی در تلآویو را برای پاسخ گویی در این زمینه فراخواند.
موسسه اوقاف و میراث فرهنگی الاقصی تاکید کرد که بنا بر گزارشهای خبرنگاران و عکاسان 350 هزار نمازگزار در دومین نماز جمعه ماه مبارک رمضان در مسجد الاقصی مشارکت داشتند.
به دنبال اظهارات جان کری مبنی بر از سرگیری احتمالی مذاکرات مستقیم میان فلسطین و رژیم صهیونیستی، دبیر کل سازمان ملل از "پیشرفت" به وجود آمده در روند صلح خاورمیانه استقبال کرد.
"آیا دولت آمریکا تلاش میکند تا جنگی را میان اسرائیل و سوریه آغاز کند؟ اگر چنین اقدامی از روی عمد هم نباشد، باز هم به طور یقین دولت واشنگتن پلیدترین اقدامات را برای تحریک یکی از دو دولت انجام میدهد."
"ممکن است عربستان سعودی غیرانقلابیترین کشور جهان باشد، اما این کشور در هفته گذشته حمایت کامل برجستهترین طغیانگران جهان را از آن خود کرد."
با گذشت تنها یک سال از اولین سخنرانی محمد مرسی در میدان التحریر به عنوان رئیسجمهور منتخب مصر در میان شور و حماسه انقلاب 25 ژانویه 2011، مردم مصر در 30 ژوئن 2013 بار دیگر با خشمی غیر قابل وصف به خیابانها آمدند و شعار "اسقاط نظام" و " مرسی برو" سردادند.
درگیریهای خونین که طی چند روز گذشته میان یگانهای "ارتش آزاد سوریه" با اعضای گروههای تکفیری وابسته به القاعده در شمال غرب سوریه رخ داد، برای اولین بار نیست که اتفاق میافتد. پیشتر نیز مناطق زیادی در سوریه شاهد درگیریهای مشابه میان دو گروه بوده است. سئوالی که پیش میآید این است که چه دلایلی به آغاز جنگ میان این دو مخالف قسم خورده دولت دمشق انجامیده است.
«پس از 15 سال تفکر، گزارش کردن و نوشتن پیرامون امور جهان به این نتیجه رسیدهام که معمولا بهترین راه برای درک و توضیح حوادث بزرگ این است که نباید مستقیما روی آنها تمرکز کرد، بلکه باید با کمک داستانهای کوچکتر به شرح آنها پرداخت.
"تضمینهای واشنگتن مبنی بر اینکه اسرائیل هر کار بکند -هرچند هم که این اقدامات ناشایست باشد- باز از آن دفاع خواهد کرد، هرگونه امید برای نتیجه بخش بودن راه حل دو کشوری را با شکست مواجه کرده است."
رهبران اخوان المسلمین در سراسر جهان، نشست فوق العادهای را در ترکیه برای بررسی آخرین تحولات مصر و مساله برکناری محمد مرسی از قدرت برگزار کردند.
"بازارهای نوظهور دنیا دستخوش موج بیسابقهای از اعتراضهای عمومی هستند. اخیرا این اعتراضات در برزیل ظاهر شدند و در روزهای اخیر نیز در ترکیه شاهد آن بودهایم. قبل از آنها نیز روسیه، اندونزی، هند و آفریقای جنوبی عرصه این اعتراضات بودند و پیش از همه آنها مصر و بهار عربی در عرصه اعتراض به چشم آمدند."
«ارتش مصر مدعی است که سرنگونی محمد مرسی، اولین رئیس جمهوری دموکراتیک مصر، تنها گزینه پیشرو و کودتای اخیر بیانگر خواست مردم مصر بوده است. این واقعیت دارد که بسیاری از شهروندان مصر از دولت بیکفایت مرسی تنفر داشتند و از سرنگونی وی شادمان شدند، اما سقوط وی لزوما نشاندهنده آیندهای روشن برای مصر و برپایی دموکراسی حقیقی در این منطقه نیست.»
«از زمانی که ارتش مصر محمد مرسی را به عنوان اولین رئیس جمهوری منتخب در این کشور برکنار کرد، سئوالهایی در خصوص سرنوشت و آینده سیاسی و شخصی وی مطرح شده است.»
"هر کسی که سیاستهای خاورمیانه را دنبال کرده باشد، میداند که این منطقهای است که افراطگرایان در هر شرایطی در آن فعال هستند و میانهروها فقط در شرایط خاص روی کار میآیند و خودشان را مطرح میکنند."
«گروههای لیبرال و سکولار مصر که مدتهاست گرفتار مبارزات فرسایشی و سازماندهی ضعیف هستند، کودتایی را که به خلع محمد مرسی از قدرت انجامید به مانند وزش نسیمی دیگر و شانسی دوباره برای اتحادی جدید میبینند.»
تحلیلگران هشدار میدهند، گفتمان و اقدامهای اخوانالمسلمین در در واکنش به کشتار حامیان محمد مرسی توسط نیروهای ارتش مصر میتواند این کشور را به سمت و سوی صحنهای خونبار سوق دهد.
«برکناری محمد مرسی به صورت اتفاقی رخ نداد، بلکه در نتیجه اشتباهات بسیار وی بود که منجر شد ارتش با حمایت میلیونی مردم وی را به زور از قدرت کنار زند.»
«واکنش دولتهای خارجی به اقدام ارتش مصر علیه رئیس جمهوری این کشور، به یک چالش معنایی درباره تفاوت میان "کودتا" و "مداخله نظامی" بدل شده؛ اگرچه تفاوتی هم ندارد و یک رئیس جمهور منتخب، هرچند نامحبوب، سرنگون شده است.»
نظرات شما عزیزان: